به گزارش خبرنگار مهر در قم، محمد نقی کاظم زاده شب گذشته در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از عمده ترین مشکلات بخش معدن، عدم آشنایی کافی مدیران و تصمیم گیران، بانکها، موسسات حمایتی و حتی سرمایه گذاران با معدن و فرهنگ معدنکاری است که در این زمینه نیازمند فرهنگ سازی بیشتر هستیم و باید این اقدام از مدارس شروع شده و دانش آموزان در دروس خود با مسائل معدنی و واژه های معدنی آشنا شوند.
وی با اشاره به عدم توجه به مباحث زمین شناسی و معدن در دبیرستانها بر ایجاد تحول اساسی در دروس دبیرستان و نحوه نگرش به علوم مرتبط با زمین و معدن تاکید کرد و افزود: متاسفانه در حال حاضر در کشور ما برخلاف کشورهای اروپایی که معدن را در صدر رشتههای مهم قرار داده اند، دانش آموزان تمایل چندانی به انتخاب رشته های مذکور در دانشگاه نداشته و به آن اهمیت لازم را نمیدهند زیرا دروس مذکور تنها با ضریب یک در پذیرش دانشجو دخیل بوده و این مسئله باعث کمرنگ شدن اهمیت جایگاه زمین و معدن در اقتصاد کشور و آگاهی مردم نسبت به آن می شود.
کاظم زاده یکی از معضلات و موانع توسعه معدن در استان و کشور را عدم اختصاص تسهیلات به بخش معدن دانست و ادامه داد: بانکها تمایل چندانی به ارائه تسهیلات به بخش معدن نداشته و از تسهیلات مختلفی که به بخش صنعت تعلق دارد، تنها بخش ناچیزی از تسهیلات بنگاههای زودبازده به معادن اختصاص یافته که بانکها در این بخش نیز همکاری لازم را با بخش معدن ندارند.
هم اکنون 70 پروانه بهره برداری معدن شامل مواد معدنی منگنز، گچ، آهک، باریت، سنگهای تزئینی، سنگلاشه، نمک آبی و خاکهای صنعتی در استان قم صادر شده است.
قم - خبرگزاری مهر: سرپرست اداره معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن استان قم از عدم همکاری بانکها با بخش معدن انتقاد کرد.
کد خبر 617612
نظر شما